Veel gestelde vragen

Wat is een e-book?


Een e-book is de elektronische versie van een boek. Net als een MP3 bestand dat beluisterd kan worden op een MP3-speler is een digitaal boek een bestand dat geopend en gelezen kan worden op een e-reader, maar ook op uw computer.
Een e-reader is een apparaat dat speciaal bedoeld is om e-books op te lezen. E-readers onderscheiden zich van andere apparaten, zoals de laptop of de computer, door het beeldscherm. Bij een e-reader is het beeldscherm gemaakt van zogenaamde. 'e-inkt'. In tegenstelling tot een lcd-scherm reflecteert een e-inkt scherm niet en is het zelfs in vol zonlicht uitstekend te lezen.
E-bookweb.nl verkoopt e-books in pdf- en ePub-formaat. In de meeste gevallen zijn deze formaten beveiligd, soms met DRM van Adobe, soms met Watermerk beveiliging.
DRM staat voor Digital Rights Management. DRM is een techniek om digitale bestanden te beveiligen tegen piraterij en illegaal kopiëren, zonder de rechthebbenden (de makers of uitgevers) te belasten. Watermerk beveiliging is een sociale manier van beveiligen: delen en uitwisselen mag van de auteur/uitgever, maar op redelijke wijze. Het watermerk voegt namelijk een unieke code toe aan je download, maar bevat geen kopieerbeperking.
Bij e-bookweb.nl kunt u terecht voor 3 varianten:

 • Downloaden (=kopen)
 • Online Lezen (=kopen)
 • Huren

Meer informatie over huren en online lezen kunt u hier vinden

Adobe Digital Editions is software van de firma Adobe. Met Digital Editions kunt u digitale boeken lezen en beheren. De software zorgt er tevens voor dat e-books bestanden die u download worden omgezet in ePub of pdf
Als u de eerste keer Adobe Digital Editions installeert wordt u gevraagd om uw computer eenmalig middels uw Adobe ID te autoriseren. Klik hier om een Adobe ID aan te maken.
Klik hier om de Adobe Digital Editions software te downloaden en installeren.
Na het installeren van de benodigde software kunt u uw e-book lezen op de computer of uw e-reader. Voorwaarde is, dat uw apparaat het DRM formaat van Adobe ondersteunt.
Nadat u een e-book hebt gedownload verschijnt deze in Adobe Digital Editions. Als u uw e-reader hebt aangesloten via de USB-kabel op de computer verschijnt een nieuw icoon of nieuwe schijfletter van de USB ingang. U sleept de gekochte boeken naar dit icoon of nieuwe schijfletter.
Ja, als u via onze website Adobe Digital Editions download is dat de Nederlandstalige versie van de software.
Op Adobe.com is Digital Editions ook verkrijgbaar in de volgende talen:

 • Engels
 • Frans
 • Duits
 • Italiaans
 • Spaans
 • Portugees
 • Japans
 • Koreaans
 • Chinees (traditioneel en gesimplificeerd)
Om de bij e-bookweb.nl gekochte e-books te kopen en lezen heeft u nodig:

Vereist:
Een computer met daarop Adobe Digital Editions geïnstalleerd.

Optioneel:
Een e-reader, ander mobiel apparaat of een computer, waar e-books met Adobe DRM op kunnen worden gelezen.

De minimale systeemvereisten voor de Adobe Digital Editions software zijn:

Voor windows:
Microsoft® Windows® 2000 met Service Pack 4, Windows XP met Service Pack 2, of Windows Vista® (Home Basic 32-bit en Business 64-bit).
 • Intel® Pentium® 500MHz processor
 • 128MB RAM
 • 800x600 monitor resolutie

Voor Mac:
PowerPC
 • Mac OS X v10.4.10 of v10.5
 • PowerPC® G4 or G5 500MHz processor
 • 128MB RAM
Intel®
 • Mac OS X v10.4.10 of v10.5
 • 500MHz processor
 • 128MB RAM

Linux wordt nog niet ondersteund door Adobe
Deze apparaten en besturingssystemen ondersteunen Adobe DRM:

 • Windows
 • MAC
 • Bijna alle op de Nederlandse markt voorkomende e-readers en tablets (Android en iPad)
 • iPad, iPod Touch, iPhone
Een e-book kopen is heel eenvoudig. U stopt het e-book in uw winkelwagentje en rekent af zoals u gewend bent. Als de betaling succesvol is verlopen ontvangt u een e-mail met een download of huren link. Als u op deze link klikt start het downloaden of opent een Browser. U kunt het boek vervolgens op uw computer lezen of op een e-reader (of Online/in the Cloud bij huren en Online Lezen).
Voor de betaling van een e-book kunt u kiezen uit o.a. creditcard, Paypal of iDEAL (via MultiSafepay).
U kunt het met Adobe DRM beveiligde e-book op maximaal zes apparaten downloaden.
E-bookweb.nl verkoopt alleen e-books in de formaten ePUB of PDF, beveiligd of onbeveiligd.
U dient de nieuwe computer of e-reader te autoriseren met hetzelfde Adobe ID als de oude computer of e-reader. Hiervoor dient u Adobe Digital Editions op het nieuwe apparaat te installeren.
Indien de uitgever niet anders bepaald heeft, kunt u al uw aangeschafte boeken maximaal zes keer op een ander apparaat, zoals een computer, tablet of e-reader overzetten.
Op onze website ziet u bij de uitgebreide specificaties bij ieder e-book, de rechten die de uitgever heeft bepaald.
De uitgever van het boek bepaalt of u het boek wel of niet mag printen. In de uitgebreide specificaties bij ieder e-book, kunt u lezen wat en hoeveel u mag printen.Gedurende 24 uur, na het voltooien van de bestelling, zal getracht worden om uw download ter beschikking te stellen. Mocht dit onverhoopt niet binnen deze periode lukken, dan wordt uw bestelling geannuleerd en wordt uw betaling teruggestort.
Als uw e-book, ondanks alle bovenstaande genomen maatregelen, toch niet opent, dan kunt u contact opnemen voor een oplossing.
Op digitale producten (zoals e-books) geldt geen recht van retour. Annuleren van de bestelling is om deze reden niet mogelijk.
Raadpleeg hiervoor hoofdstuk 'Handleiding' in het menu
Met Adobe DRM beveiligde e-books kunt u m.b.v. diverse apps lezen op een iPad, iPhone of iPod Touch. Zie hiervoor deze instructie
Zie hiervoor deze instructie
Autoriseren:

Autoriseren hoort automatisch via het programma Adobe Digital Editions gedaan te worden. Zie hiervoor de eerdere onderwerpen hierover. Een computer kan eventueel ook handmatig geautoriseerd worden via het menu-item "Bibliotheek -> Computer autoriseren..." in Adobe Digital Editions.

Deautoriseren:

Windows-gebruikers:

 • Om een e-reader te deautoriseren, start Adobe Digital Editions op, sluit uw e-reader op uw computer aan, en druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl-Shift-E (dus gelijktijdig Ctrl ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'E' drukken): een venster verschijnt waar u uw e-reader kunt deautoriseren.
 • Om een computer te deautoriseren, start Adobe Digital Editions op en druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl-Shift-D (dus gelijktijdig Ctrl ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'D' drukken): een venster verschijnt waar u uw computer kunt deautoriseren.


Apple Mac OS X-gebruikers:

 • Om een eReader te deautoriseren, start Adobe Digital Editions op, sluit uw eReader op uw computer aan, en druk vervolgens op de toetsencombinatie Command-Shift-E (dus gelijktijdig Command ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'E' drukken): een venster verschijnt waar u uw eReader kunt deautoriseren.
 • Om een computer te deautoriseren, start Adobe Digital Editions op en druk vervolgens op de toetsencombinatie Command-Shift-D (dus gelijktijdig Command ingedrukt houden, Shift ingedrukt houden, en op toets 'D' drukken): een venster verschijnt waar u uw computer kunt deautoriseren.
De Kindle kan is helaas niet in staat om onze volledige, beveiligde titels te openen. Amazon heeft tot nu toe de Kindle op een "gesloten" manier ontwikkeld, d.w.z., beveiligde e-books voor de Kindle kunnen alléén in de Kindle Store gekocht worden.