Handleiding


E-books met Digitaal Watermerk formaat op een e-reader zetten

E-books met deze vorm van beveiliging zijn eenvoudig op ieder apparaat te zetten. Watermerk beveiliging is namelijk een sociale beveiliging: delen en uitwisselen mag van de auteur/uitgever, maar op redelijke wijze. Het watermerk voegt namelijk een unieke code toe aan je download, maar bevat geen kopieerbeperking. Het dowloaden via Adobe Digital Editions is daarom niet nodig. In de uitgebreide informatie van iedere titel staat welk type beveiliging het betreffende e-book heeft. In de meeste gevallen is dit het 'Digitale Watermerk'.

 1. Koop een e-book bij: www.e-bookweb.nl

 1. Na bestelling en betaling ontvangt u per e-mail een downloadlink van het bestelde e-book: Klik op de link en het e-book zal naar de door u gewenste locatie gedownload worden (meestal de map 'downloads). Dit is een bestand met extensie .ePub. of .pdf.

 1. Sluit uw e-reader aan op uw computer. U kunt nu het betreffende e-book naar de gewenste map op uw e-reader kopiëren.

 1. Het e-book staat nu op uw e-reader en u kan de e-reader afkoppelen (op de juiste veilige manier) van de computer.

NB! Als u uw e-reader aansluit op de computer dan worden er 1 (of 2 als u ook nog een extra geheugenkaart in de e-reader hebt geplaatst) extra verwisselbare schijven aangemaakt (de USB poort). Hier kan u desgewenst een mappenstructuur in uw e-reader aanmaken en de e-books naar de juiste map slepen.
Lees de handleiding van de e-reader voor nadere details hierover.


E-books met Adobe DRM beveiliging op een e-reader zetten (voor Sony, zie het aparte hoofdstuk verderop)

 • Download en installeer Adobe Digital Editions op uw computer via deze link

 • Maak een Adobe ID aan via deze link (tijdens het installeren van ADobe Digital Editions (stap 1 wordt u al gevraagd om een Adobe ID aan te maken en indien u dit gedaan heeft kunt u deze stap dus overslaan).


 • Na bestelling en betaling ontvangt u per e-mail een downloadlink van het bestelde e-book: Download ('Opslaan als' of 'Open' ) dit bestand. Dit is een bestand met extensie .acsm.

 • Als u heeft gekozen voor 'Opslaan als' dubbelklik dan op het gedownloade .acsm bestand. Adobe Digital Editions zal automatisch openen en u ziet het e-book in het programma staan. Indien u had gekozen voor 'Open' opent Adobe Digital Editions direct en download het bestand. De

 • Sluit uw e-reader aan op uw computer. U ziet uw e-reader verschijnen in het Adobe Digital Editions.

 • Sleep het e-book naar uw e-reader.

 • Het e-book staat nu op uw e-reader en u kan de e-reader afkoppelen (op de juiste veilige manier) van de computer.

NB! Als u uw e-reader aansluit op de computer dan worden er 1 (of 2 als u ook nog een extra geheugenkaart in de e-reader hebt geplaatst) extra verwisselbare schijven aangemaakt (de USB poort). Hier kan u desgewenst een mappenstructuur in uw e-reader aanmaken en de e-books naar de juiste map slepen.
Lees de handleiding van de e-reader voor nadere details hierover.

NB! Altijd eerst Adobe Digital Editions installeren en autoriseren op uw computer voordat u een e-book download op uw computer!!

Als u een onbeveiligd e-book in ePub (of ander) formaat op uw e-reader wil plaatsen hoeft u niet Adobe Digital Editions te gebruiken. Het bestand wordt dan direct in ePub formaat gedownload (dus niet in .acsm) en dit bestand kunt u rechtstreeks op uw e-reader slepen.


E-books met Adobe DRM beveiliging op een iPad, iPhone of iPod zetten

Lees hiervoor deze instructie


E-books met Adobe DRM beveiliging op een Sony Reader zetten

Windows-gebruikers:
 • Indien nog niet gedaan, volg eerst stap 1 t/m 5 uit bovenstaande instructie.
 • Koppel uw Reader los van uw computer.
 • Installeer de Reader Library-software. Deze kunt u hier downloaden. (U hoeft deze software niet te gebruiken, maar het moet i.v.m. benodigde drivers wel aanwezig zijn op uw computer.)
 • Tijdens de installatie, vink "Altijd Reader Library by Sony gebruiken bij het openen van .epub- en .ascm-bestanden" UIT.
 • Aan het einde van de installatie, vink "Reader Library by Sony starten" UIT.
 • Start uw computer opnieuw op.
 • Start Adobe Digital Editions op.
 • Sluit uw Reader op uw computer aan.
 • Indien de Reader Library-software automatisch opstart kunt u dit programma gelijk afsluiten.
 • Adobe Digital Editions hoort een melding te geven dat het uw Reader ontdekt heeft, en zal u vragen of u uw Reader wilt autoriseren. Doe dit a.u.b. wél.
 • Hierna zal een synchronisatie-proces beginnen. Let op: de eerste keer dat dit gebeurt kan het enkele minuten duren, en zult u weinig indicatie krijgen dat er iets loopt, dus geef dit a.u.b. even de tijd.
 • Indien de synchronisatie slaagt zal er een nieuwe boekenplank getoond worden in de linkerbalk van Adobe Digital Editions met de naam van uw Reader, bijvoorbeeld "PRS-300" of "PRS-600".
 • Klik op de boekenplank "Alle items" om al uw ebooks te tonen, en sleep vervolgens met uw linkermuisknop uw ebook naar de nieuwe boekenplank voor uw Reader. Uw ebook zal nu naar de map "Digital Editions" op uw Reader gekopieerd worden.
 • Koppel uw Reader los van uw computer.

Apple Mac OS X-gebruikers:
Uw Reader kan helaas niet via Adobe Digital Editions beheerd worden, maar alleen via de Reader Library-software. Deze kunt u hier downloaden. Wij merken op dat, hoewel de Reader Library-software helaas alleen bol.com als e-book store toont, u ook bij ons zonder probleem e-books kunt aanschaffen.


Hoe kopieer ik een e-book naar mijn Android-apparaat?

Controleer eerst welk type beveiliging het e-book heeft. Bij met Adobe DRM beveiligde e-books dien je eerst de stappen te volgen die hierboven bij het betreffende onderdeel zijn vermeld

Installeer een Reader (e-book) app uit de Android Markt (Playstore) zoals bijvoorbeeld Aldiko, Mantano Reader, FBReader, TXTR, Bluefire.
Zorg dat je de tablet autoriseert met hetzelfde Adobe D.E. account als u op uw computer heeft gezet. Dit kun je doorgaans doen via de instellingen van de Reader app.
Koppel vervolgens de tablet aan je computer en kopieer het e-book naar je bibliotheek van je tablet.

Voorbeeld voor TXTR:
Windows- of Apple Mac OS X-gebruikers:
 • Ga naar http://txtr.com/ en maak een profiel aan (txtr.com heeft als eerste ter wereld een Android-applicatie ontwikkeld die om kan gaan met de beveiliging die op onze e-books in ePub-formaat toegepast wordt.)
 • Op de site http://txtr.com/, klik op het knopje "Upload" en dan "Add files". Selecteer en upload een e-book dat u in onze webshop gekocht heeft (Windows: map (Mijn) Documenten\My Digital Editions; Apple Mac OS X: map ~/Documents/Digital Editions).
 • Via de Android Market, installeer de applicatie "txtr" op uw Android-apparaat. Start de applicatie op, en voer eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord voor txtr.com in (Menu / Settings / Login User Account), en vervolgens uw Adobe ID en wachtwoord (Menu / Settings / Login Adobe Account). Ga vervolgens naar Archive / Inbox, en u kunt het zojuist geüploade e-book downloaden en openen.

E-books met Digitaal Watermerk kun je eenvoudiger op je Android apparaat zetten. Het enige dat je nodig hebt is een app (programma) dat met ePub en/of pdf kan omgaan.